Studenter i Nordlandsnett

Tre studenter fra Energi og Miljø ved NTNU har sommerjobb i Nordlandsnett og bruker jobben til å berike studiet med relevant erfaring.

23.07.201913:14 Morten Paulsen Særen

Tre studenter fra Energi og Miljø ved NTNU har sommerjobb i Nordlandsnett og bruker jobben til å berike studiet med relevant erfaring. Alle studentene får selvstendige oppgaver knyttet opp til flere av våre avdelinger.

Fredrik Pettersen(25) jobber med en utredning av mulig databaseløsning for målere og sensor data, AMS målere med kommunikasjonsfeil og analyserer områder med dårlig kortslutningsytelse.

«Jeg vil si at oppgavene har høy grad av relevans, både digitalisering og nettanalyse er sentrale elementer i dagens kraftbransje» sier Pettersen og følger opp med «Å jobbe i Nordlandsnett er veldig lærerikt, og når jeg lurer på noe er det alltid kompetente folk som er villig til å hjelpe.»

Isak Nordeng Jensen(23) jobber med Teknisk-økonomisk analyse av nye prosjekter, KILE-beregninger og N-1 Analyser.

Jensen sier at «Det å jobbe i Nordlandsnett har gjort at elkraft-forståelsen min har blitt bedre etter bare noen uker i Nordlandsnett, og jeg har også fått et godt innblikk i hvordan hverdagen som ingeniør er. I tillegg jobber jeg med trivelige folk som har tatt oss godt imot.»

Runar Mellerud(23) er arbeidsleder for sommervikarene som jobber ute samtidig som han er med på å gjøre oppgaver i de forskjellige systemene kundeavdelingen har. Runar sier at «Å få se hvordan et nettselskap fungerer og få se hvordan ting skjer i praksis synes jeg har vært kult. Da føler jeg at jeg skjønner litt mer hva som venter meg i framtiden når jeg skal av skolebenken og inn i arbeidslivet.»

Studentene har også fått en egen omvisning i Havna trafostasjon, noe som har vært veldig lærerikt i følge Mellerud.

«Vi fikk en god og detaljert forklaring på hvert spørsmål vi hadde. Det er litt annet å være fem stykker enn en hel skoleklasse, og jeg føler at jeg fikk mye mer ut av dette enn å dra med f.eks. klassen.»

Studentene skal jobbe hos Nordlandsnett frem til midten av August da de skal tilbake til studenttilværelse. Daglig leder Harald Martin Andreassen mener sommerjobber er viktig for Nordlandsnett. 

Harald Martin Andreassen

«Det er viktig for Nordlandsnett å gi ungdommen og studenter muligheter til sommerjobb. Dette er en fin måte å la dem bli kjent med Nordlandsnett og de oppgaver vi har, samt at ungdommen får en fin introduksjon til arbeidslivet. Vi får svært mye godt arbeid utført av sommervikarene vi har hos oss hvert år» sier Andreassen.

Hans Vidar Torbergsen
Stuentene på omvisning i Havna Trafostasjon.
Fra venstre; Isak Nordeng Jensen, Runar Mellerud og Frdrik Pettersen, click to open in lightbox

Relaterte artikler